Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Almakompótos süti (Aeblekage)

Hozzávalók (1 személyre):
12,5 dkg alma
0,25 dl víz
darabka vaníliarúd
0,5 dl zsemlemorzsa
6-7 dkg cukor
1,5 dkg vaj
0,5 dl tejszín

A meghámozott és kimagozott almát vágd kisebb darabokra, s kevés (!) vízben - a cukor háromnegyedét és a vaníliát hozzáadva - főzd pépesre. A zsemlemorzsát keverd el a maradék cukorral és pirítsd meg az olvasztott vajon, majd hagyd kihűlni. Az almát és a morzsát egy tálkában rétegezd egymásra, hűtsd le és tejszínhabbal díszítve tálald.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!