Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mandulás tejberizs (Ris á l’amande)

Hozzávalók (4 személyre):
5 dl tej
0,75 dl rizs
4 dkg mandula
1 evőkanál cukor
fél vaníliarúd
2 dl tejszín
meggyszósz vagy lekvár

Fedő nélkül forrald fel a tejet a vaníliával. Kevergetés mellett szórd bele a rizst és forrald fel újra. Vedd vissza a tüzet, tegyél fedőt az edényre és főzd kb. 45 percig. Időközönként kevergesd meg. Ha elkészült, hűtsd ki. A mandulát néhány percre dobd forró vízbe. Ha feljön a víz felszínére, könnyen megpucolható. A mandulaszemeket aprítsd fel hosszában, majd a cukorral és a felvert tejszínnel együtt keverd a tejberizsbe. Tegyél egyetlen szem egész mandulát is a masszába. Meggyszósszal vagy lekvárral tálald. (Aki megtalálja az egész mandulát, ajándékot kap!)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!