Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Karamellben forgatott burgonya

Hozzávalók (6 személyre):
1 kg apró szemű burgonya
6 evőkanálnyi cukor
8 dkg zsiradék

A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg, s tedd félre meleg helyre.
Száraz serpenyőben olvaszd fel a cukrot, s ha már világosbarnára pirult, add hozzá a zsiradékot. Amikor a cukor „fröcsögni" kezd, tedd bele a burgonyát, s forgasd át, amíg barna és fényes nem lesz. Ekkor gyorsan vedd ki, hogy meg ne égjen!

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!