Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Langyos lilahagyma-saláta

Hozzávalók:
50 dkg lilahagyma
4 dkg vaj
2 savanyú, aromás alma
2 evőkanálnyi víz
2 evőkanálnyi borecet
bors

Hámozd meg a hagymát és szeleteld fel vékony gerezdekre. A vajat és a hagymát tedd serpenyőbe, egyenletes tűzön pirítsd meg, de ne hagyd megbarnulni! A meghámozott almát is vágd vékony gerezdekre, tedd a serpenyőbe és öntsd hozzá a vizet. Sózd, borsozd, és párold fedő nélkül kb. 10 percig, hogy a hagyma és az alma egyaránt megpuhuljon. A borecetbe keverj sót és borsot (a só oldódjon fel!), s a tálba szedett hagyma-alma keveréket locsold meg ezzel az öntettel.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!