Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Vanília-fromage

Hozzávalók (személyenként):
1 zselatinlap
2 dkg cukor
1 tojássárgája
darabka vaníliarúd
0,5 tojásfehérje (kicsit felverve könnyebben felezhető)
1 dl tejszín

Tedd a zselatint hideg vízbe. Keverd ki a tojássárgáját a cukorral és az elkapart vaníliával. Vízfürdő felett old fel a zselatint, majd hűtsd le, s keverd a tojásmasszába. Verd fel a tojásfehérjét és a tejszínt, s ezeket is dolgozd bele a masszába. A fromage-t öntsd formába és tedd hűtőbe. Tálaláskor a formákat merítsd meleg vízbe és a tartalmukat borítsd a tányérra. (Hideg csokoládészósszal és/vagy tejszínhabbal kínáld.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!