Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tonhalkrém (1.)

Hozzávalók (6-8 személyre):
18,5 dkg konzerv tonhal (vizes)
1 evőkanálnyi citromlé
1 kis fej hagyma
10 dkg majonéz
1 dl tejföl
2 lap zselatin
2 db főtt tojás
(salátalevél, főtt tojás, olívabogyó)

A halat a citrommal, hagymával és majonézzel turmixgépben dolgozd össze, majd add hozzá a tejfölt. A zselatinlapot hideg vízben lazítsd, majd vízfürdőben oldd fel. A főtt tojásokat aprítsd fel, s a zselatinnal együtt keverd a halkrémbe. A masszát öntsd formába, majd 3-4 órára tedd hűtőbe. A tálalótálra helyezz salátaleveleket, borítsd rá a krémet, s azt díszítsd tojással és olívabogyóval. Magos kenyérrel vagy bagett-szeletekkel kínáld.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!