Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Dán sajttorta (sós)

Hozzávalók (4-6 személyre):
15 dkg liszt
10 dkg vaj
fél teáskanálnyi só
2,5 dkg reszelt sajt
3 db tojás
1 dl fehér sör vagy bajor sör
1 csipetnyi bors
fél gerezd tört fokhagyma
zöld saláta

Keverd össze a lisztet, a sót, s gyúrd bele a vajat. Ezzel a tésztával bélelj ki egy kb. 24 cm átmérőjű formát (lehetőleg mázas tortaformát) úgy, hogy az oldalára is jusson belőle, és kb. 1 órára tedd a hűtőszekrénybe. A tojást keverd el a sörrel, a borssal és a fokhagymával. A tésztát süsd a sütő legfelső rácsán kb. 15 percig 225 °C-on, majd szórd meg a reszelt sajttal, s öntsd rá a tojásos keveréket. Tedd újra a sütőbe, de most a legalsó rácsra, és süsd tovább kb. 20 percig 200 °C-on, míg a teteje aranyszínű nem lesz. Langyosan - zöldsalátával körítve - tálald.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!