Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csőbensült burgonyatorta (sós)

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
25 dkg gomba
1 dl tejföl
2,5 dl húsleves
2 db tojás
1 evőkanálnyi szárított oregano
1 teáskanálnyi tabasco-szósz
2 teáskanálnyi só
1 teáskanálnyi fehérbors
1 evőkanálnyi olaj
vajastészta
kevés tojás (a teteje megkenéséhez)
(paradicsomsaláta, kenyér)

A burgonyát hámozd meg, reszeld le durvára, majd jól keverd össze a vékony szeletekre vágott hagymával és gombával. A tejfölt dolgozd össze a tojásokkal, a húslevessel, add hozzá az oreganot, tabascot, sót és a borsot is, majd ezt öntsd a krumplihoz. Egy nagy tortaformát (lehetőleg mázas tortaformát) kenj ki olajjal, s jól nyomkodd bele a masszát. A vajastésztát nyújtsd ki akkorára, hogy befedje a formát, s helyezd el a massza tetején úgy, hogy körben mindenhol elérje az edény szélét. A tetejét kend meg felvert tojással, majd 200 °C-on süsd meg egy óra alatt. Paradicsomsalátával és kenyérrel tálald.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!