Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöldség-gyümölcs saláta

Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg saláta (amilyen éppen kapható)
2-3 szár zellerlevél
2 db narancs
az öntethez:
2 evőkanálnyi citromlé
2 evőkanálnyi víz
1 teáskanálnyi cukor
fél teáskanálnyi mustár

A saláta torzsáját vágd ki, s a leveleit szeld (keresztben) csíkokra. A meghámozott narancsokat bontsd gerezdjeire, s feldarabolva keverd bele a salátába. Add hozzá az apróra vágott zellert is. Az öntet hozzávalóit jól dolgozd össze, s öntsd a zöldségre.
(A dánok szívesen használják kontrasztosan a zöldségek és a gyümölcsök ízeit. Így készítenek salátát például reszelt sárgarépából és felaprított narancsgerezdekből, vagy mazsolából és reszelt répából, illetve ananászból és sárgarépából vagy - az utóbbi helyett - fehérkáposztából.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!