Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Körtetorta

Hozzávalók:
24 dkg liszt
15 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1 teáskanálnyi vaníliás cukor
fél teáskanálnyi őrölt gyömbér
1 db tojás
(esetleg 1 evőkanálnyi víz)
4 db körte vagy alma
2,5 dl tejszín vagy tejföl

A hozzávalókból (a körte és a tejszín kivételével) gyúrj tésztát, s azt 1 órára tedd hűtőbe. Majd a tésztát felezd meg, s nyújts ki. Az egyik darabbal bélelj ki egy - kb. 22 cm átmérőjű, lehetőleg mázas - tortaformát. Abba tedd bele a meghámozott, félbevágott gyümölcsöt, majd azt takard le a másik tésztalappal. A tetejét kend meg hideg vízzel és szórd meg cukorral. Előmelegített sütőben süsd 220 °C-on kb. 40 percig. Langyosan - finom felvert tejszínnel - tálald. (Az igazán dános megoldás azonban az, ha - esetleg kicsit cukrozott - tejfölt adsz hozzá.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!