Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöldségpüré

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg burgonya,
1 sárgarépa,
1 kicsi gyökér,
10 dkg zeller,
2 dl sűrű húsleves,
1 dl tej,
0,5 teáskanálnyi őrölt szerecsendió
bors

Tisztítsd meg, s darabold apróra a zöldségeket. Só nélkül, kevés vízben - kb. 15 perc alatt - főzd puhára, majd a levét leöntve, turmixold össze a zöldségeket. A végén öntsd fel a húslevessel és a tejjel, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, s langyosan tálald. (Friss zöldségek helyett fagyasztottak is alkalmazhatóak.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!