Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kringle (ahogy Tove Frost készíti)

Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
7,5 dkg élesztő
1,75 dl tej
1/2 teáskanálnyi só
10 dkg cukor
1 tojás
kevés kardamom (indiai gyömbérféle)
a töltelékhez:
25 dkg máz (azaz azonos mennyiségű vaj és cukor)
5 dkg mazsola
kevés vaníliás cukor
a díszítéshez:
vágott mandula vagy dió
1 tojás
2 evőkanálnyi víz
1 késhegynyi só

A tészta és a töltelék hozzávalóit külön-külön dolgozd össze. A tésztát nyújtsd ki és terítsd el rajta a tölteléket. Tekerd fel, kend meg tojás-víz-só eleggyel, majd szórd meg mandulával, illetve dióval. Előmelegített sütőben, 220 °C-on kb. 20 perc alatt süsd készre.
(Ha a kinyújtott tészta két oldalát rézsútosan bevagdosod - kevesebb, mint egyharmadnyi hosszan -, akkor a feltekerés helyett össze is fonhatod a megkent tésztát.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!