Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Palacsinta édes-savanyú töltelékkel

Hozzávalók (4 személyre):
a palacsintatésztához:
9 dkg liszt
3 dl tej
2 felvert tojás
0,5 teáskanálnyi só
vaj a sütéshez
a töltelékhez:
2 sárgarépa vékonyra szeletelve
1 póréhagyma apróra vágva
2 zellerszár, apróra vágva
1 pirospaprika apróra kockázva
2 burgonya nagyon vékony csíkokra szelve
10 dkg kukorica
10 dkg babcsíra
2 evőkanálnyi olaj
az édes-savanyú szószhoz:
1,5 dl húsleves
4 evőkanálnyi vörösborecet
4 evőkanálnyi cukor
1 evőkanálnyi szójaszósz
2 teáskanálnyi keményítő (legjobb a kukoricaliszt)
a tetejére:
2,5 dkg sajt

A tészta alapanyagait dolgozd össze, s süss belőle 8-10 palacsintát. A szószt készítsd el úgy, hogy a húsleveshez hozzáadod a cukrot és az ecetet, majd felforralod és belekevered a keményítőt és a szóját, hogy kicsit besűrűsödjön. A zöldségeket wokban (vagy vastagaljú serpenyőben) süsd meg: forrósítsd fel az olajat, tedd bele a sárgarépát, majd 1 perces eltérésekkel a pórét, a zellert, paprikát, burgonyát, kukoricát és a csírát, majd főzd együtt még 2 percig. Figyelj arra, hogy közben mindig jól átforgasd a keveréket! Végül öntsd rá a szószt és főzd még néhány percig. Ha kész, töltsd meg a palacsintákat, tedd tűzálló tálba, szórd meg a reszelt sajttal és süsd 10 percig 225 °C-on.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!