Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hagyományos dán burgonyasaláta

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg főtt burgonya (kb. 1,2 kg nyers)
4 dl aludttej
1 evőkanálnyi mustár
1 teáskanálnyi só
0,5 teáskanálnyi őrölt fehérbors
1-2 evőkanálnyi cukor
4 dkg apróra vágott újhagyma
1 csomó apróra vágott metélőhagyma

A burgonyát karikázd fel és keverd a többi hozzávalóból elkészített öntetbe. Akkor lesz a legfinomabb, ha legalább 1 órát állhat tálalás előtt, és nem túl hideg.
Ha újkrumpliból készítjük, akkor a metélőhagyma helyett kaprot teszünk bele. Ismert curry-s változata is: ekkor 2 teáskanálnyi curry-t adunk hozzá, az újhagymát pedig vöröshagymával helyettesíthetjük. Ha zöldborsóval szeretnénk elkészíteni, akkor kihagyjuk a mustárt és a hagymaféléket, helyettük 1-2 teáskanálnyi citromlét és 25 dkg párolt borsót adunk a salátához.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!