Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Marhahúsos pie (Boef pie)

Hozzávalók (4-6 személyre):
50 dkg darált marhahús
3 dkg vaj vagy margarin
2-3 kisfej hagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1 kiskanálnyi szárított majoránna
8-10 db olívabogyó

bors
1dl vörösbor
1-2 dl tejföl (18 %-os)
1 csomag fagyasztott vajas tészta
tojás (a tészta bekenéséhez)

Fűtsd fel a sütőt 180 °C-ra. Nyújtsd ki a tésztát és a kivajazott sütőformába tedd bele a 2/3 részét. Szurkáld meg a felületét, s 180 °C-on süsd kb. 15 percig. Közben egy serpenyőben hevítsd fel a zsiradékot, s abban pirítsd meg jól a húst, ügyelve arra, hogy ne maradjon egy tömbben (villával nyomkodd szét). Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és olívabogyókat, valamint a majoránnát, sót, borsot, s végül a bort, meg a tejfölt. Jól keverd el, s addig párold, amíg a felesleges nedvessége el nem illan. A tölteléket tedd a félig sült tésztára, s a maradék tésztalapból formált „fedővel" takard be a húst. A tetejét kend meg tojással, s süsd még kb. fél órát 180 °C-on. Ha túl gyorsan barnul, félidőben tegyél papírt a tetejére! (Feta sajtos vagy burgonyás paradicsomsalátával tálald.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!