Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Borsos marhaszelet (Peberboef)

Hozzávalók (4 személyre):
4 db, egyenként kb. 20 dkg-os marhaszelet
4 evőkanálnyi madagaszkári bors
3 dkg vaj
0,5-1 dl konyak
1dl sűrű húsleves
3 dl tejszín

Őröld meg a borsszemeket, és szórd a húsra. Olvaszd fel a vajat a serpenyőben, s abban pirítsd a szeletek egy-egy oldalát 1-2 percig. Majd öntsd a konyakot a húsra és gyújtsd meg. Amíg ég, rázogasd a serpenyőt, majd amikor a láng kialudt, a húsokat helyezd előmelegített tányérokra és sózd meg. A húslevest és a tejszínt öntsd a serpenyőbe, forrald össze a maradék zsiradékkal, majd ezt a mártást locsold a hússzeletekre. (Sült hasábburgonyával és zöldsalátával tálald.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!