Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Húsos töltött batyu

Hozzávalók (4-6 személyre):
a tésztához:
20 dkg hideg vaj
30 dkg liszt
1 teáskanálnyi só
1 dl friss aprított petrezselyem
1 teáskanálnyi szárított bazsalikom
2 evőkanálnyi hideg víz
tojás (a megkenéshez)
a töltelékhez:
2,5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
2 nagyfej hagyma
50 dkg egyszer átdarált marhahús
3 evőkanálnyi enyhén fűszeres mangó chutney
1 evőkanálnyi édes chili szósz
1 teáskanálnyi só
bors

A vajat dolgozd össze a liszttel, sóval, petrezselyemmel, bazsalikommal és a vízzel, s a tésztát letakarva pihentesd kb. 1 órát.
A töltelékhez olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, pirítsd benne az apróra vágott hagymát kb. 2 percig, majd add hozzá a húst és süsd, amíg a hús ki nem fehéredik. Tedd bele a chutney-t, a chili szószt, sót, borsot és főzd kb. 2 percig. Ízesítsd és hűtsd ki. A tölteléknek „száraznak" kell lennie.
A tésztát nyújtsd ki kb. 30x40 cm-esre és helyezd sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A tölteléket tedd – hosszában – a tészta felére, úgy hogy a szélei maradjanak szabadon. A széleket kend meg tojással és borítsd a töltelékre a tészta másik felét. Villával jól nyomkodd össze a széleket és a maradék tojást kend a tészta tetejét. A sütő középső rácsán süsd kb. 30 percig 200 °C-on. (Tejfölös salátával tálald.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!