Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csokoládés narancstorta

Hozzávalók:
a tortához:
16 dkg vaj
16 dkg étcsokoládé
3 tojás
15 dkg cukor
1 kifacsart narancs héja (reszelve)
5 dkg liszt
(narancslekvár, reszelt csokoládé)
a szirupos narancsgerezdhez:
4 narancs
18 dkg cukor

A vajat olvaszd fel, s a tűzről levéve törd bele a csokit. Keverd ki, míg matt krémes nem lesz. A tojássárgáját a cukorral verd habosra, s ebbe dolgozd bele a csokikrémet, a lisztet, a reszelt narancshéjat, végül forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét is. A masszát töltsd vajjal kikent formába, s süsd fél óráig 180 fokon. Hagyd teljesen kihűlni, majd vékonyan kend meg narancslekvárral és szórd meg durvára reszelt csokoládéval.
Ha desszertként kínálod, tejszínhabbal vagy szirupos narancsgerezddel tálald. Az utóbbit úgy készítheted, hogy 2 narancs levét kifacsarod, átszűröd és a cukorral sziruppá főzöd. A másik 2 narancsot kifilézed, papírtörlővel leitatod, majd beleteszed a szirupba, végül kihűtöd, s a narancsot a süti mellé adod. (A szirupos narancsgerezd befőttes üvegben egy hétig is eláll a hűtőben.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!