Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csokoládés marcipántorta

Hozzávalók:
a tésztához:
10 dkg hideg vaj
15 dkg liszt
3 evőkanálnyi porcukor
1 tojássárgája
a töltelékhez:
20 dkg sütőmarcipán
6,5 dkg cukor
13 dkg vaj
2 tojás
fél kifacsart citrom héja
a bevonathoz:
5 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
2 dkg tejcsokoládé
kísérőnek:
(tejföl vagy tejszínhab)

A vajat dolgozd össze a liszttel, s keverd bele a cukrot és a tojássárgáját. Lisztes deszkán nyújtsd ki a tésztát, majd azt terítsd egy - vajjal kikent - tepsibe.
A töltelékhez a durvára reszelt marcipánt dolgozd össze a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Darabold bele a vajat, keverd simára, s közben egyenként add hozzá a tojásokat is. Majd a masszát kend rá a tésztára, s a tetejére – a széle mentén – egy villával nyomkodj "tekergő" mintát. A sütő legalsó rácsán, 200 fokon, kb. 30 percig süsd, míg sötét aranyszínű nem lesz. Hagyd teljesen kihűlni.
A feldarabolt étcsokoládét egy vastag aljú edényben (vagy vízfürdőben) állandó kevergetés mellett olvaszd fel a tejszínben. Ha kicsit visszahűlt, öntsd a tortára.
A tejcsokoládét vízfürdőben vagy mikróban olvaszd fel, tedd kinyomózsákba, és rajzolj vele mintákat a kihűlt étcsokis bevonatra. A süteményt tejföl vagy tejszínhab kíséretében tálalhatod. (Lefagyasztható, de a bevonó csak a felengedése után tehető rá.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!