Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Marianne körtetortája

Hozzávalók:
a tésztához:
9 dkg hideg vaj
12 dkg liszt
1 evőkanálnyi cukor
1 tojássárgája
8 fél körte (befőtt)
a krémhez:
7 dkg vaj
5 dkg cukor
2 tojás
2 teáskanálnyi fahéj
kísérőnek:
(tejföl vagy tejszínhab)

A vajat dolgozd össze a liszttel, s keverd bele a cukrot és a tojássárgáját. Lisztes deszkán nyújtsd ki a tésztát, majd azt terítsd egy - vajjal kikent - tepsibe.
A töltelékhez a felolvasztott vajat keverd el a cukorral, s add hozzá a tojássárgáját. Óvatosan melegítsd fel a krémet, s addig kevergesd, míg be nem sűrűsödik. Nem szabad főnie! Add hozzá a fahéjat és hagyd teljesen kihűlni, majd forgasd bele az előzetesen habbá vert tojásfehérjét. A körtéket fektesd a tésztára, majd öntsd rá a krémet úgy, hogy azzal az egész tésztát befedd. A sütő legalsó rácsán, 170 fokon - mintegy egy óra alatt - süsd meg. Ha kihűlt, tejföl vagy tejszínhab kíséretében tálald.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!