Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kávékrémes mandulatorta

Hozzávalók:
a tésztához:
10 dkg mandula
10 dkg porcukor
2 tojásfehérje
a krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1-2 teáskanálnyi kávépor
1-2 teáskanálnyi vaníliás cukor

A mandulát forrázd le, tisztítsd meg a héjától, őröld durvára, majd keverd hozzá a porcukrot. Óvatosan forgasd bele az előzetesen habbá vert tojásfehérjét, s ezt a masszát töltsd vajjal kikent formába, majd 200 fokon - kb. 20 perc alatt - süsd meg.
A töltelékhez először keverd ki a vajat, s dolgozd bele a porcukrot és a tojássárgáját. A kávét oldd fel néhány csepp forró vízzel, add hozzá a vaníliás cukrot, s ezzel ízesítsd a tölteléket. A krémet tedd nyomózsákba, s a kihűlt (de a formában még benne hagyott) tésztára - kívülről befelé haladva - nyomj kicsi csillagokat. (A kész torta a formával együtt lefagyasztható. Tálalás előtt egy órával kell felengedni.)

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméten működő Dán Kulturális Intézet munkatársainak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!