Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fehérhúsú halból készült terrin

Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg halfilé fehérhúsú halból, bőrrel együtt
3 evőkanálnyi durvára őrölt só
kapor
6 dkg friss lágy túró vagy tejföl
2 evőkanálnyi dijoni mustár
friss fűszernövények (pl. metélőhagyma, turbolya, kapor, petrezselyem)

A halat kifilézzük és besózzuk. Apróra vágjuk a kaprot és a halszeletekre szórjuk. Éjszakára a hűtőszekrényben pihentetjük a halat.
Letöröljük a sót és a kaprot, majd vékony csíkokra vágjuk a halszeleteket. Apróra vágjuk a fűszernövényeket és a mustárral együtt belekeverjük a túróba/tejfölbe. Egy terrinformát (süteményes forma is megteszi) kibélelünk folpackkal, majd rétegesen lerakjuk a halat és a túrós fűszerkeveréket. Az első és az utolsó réteg hal legyen. A tálat lefedjük és a mélyhűtőbe helyezzük.
Amikor megfagyott, kivesszük és eltávolítjuk a fóliát. A formába fagyott halat 1 cm vastag csíkokra vágjuk és hagyjuk felengedni. A halterrin mellé pácolt zöldségekből készült salátát kínálunk.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!