Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Füstölt lazac fűszermártással

Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg melegen füstölt lazac
4 dkg rucola (azaz „mustársaláta")
metélőhagyma
0,5 dl fűszermártás
a fűszermártáshoz:
1,5 dl tejföl
2 evőkanálnyi Hp-mártás (ez a paradicsomos-fűszeres alapmártás akár el is hagyható)
kapor (apróra vágva)
2 evőkanálnyi mustár
2 evőkanálnyi citromlé

A mártáshoz összekeverjük az összes hozzávalót. A metélőhagymával és rucolával ízesítjük a fűszermártást. A lazacot tányérokra rendezzük, a fűszernövényekkel díszítjük és a mártással tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!