Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Erdei gomba tésztában

Hozzávalók (4 személyre):
10 dkg leveles tészta
2 evőkanálnyi vaj
1 hagyma (hámozva és kockára vágva)
12 dkg erdei gomba
4 dkg árpa (vízben egy éjszakát áztatva)
1 tojás
feketebors

A gombát felszeleteljük és a vajon megfuttatott hagymán megsütjük, sóval, borssal ízesítjük. Az árpát puhára főzzük, leöblítjük és hagyjuk kihűlni. Az árpát és a gombát összekeverjük a felvert tojás felével. A tésztát kinyújtjuk, a közepére hosszában rákenjük az árpás-gombás keveréket. Ráhajtjuk a tésztát, a széleit alaposan lezárjuk. A felvert tojás maradékával megkenjük kívülről és 200 fokos forró sütőben világosbarnára sütjük. Olvasztott vajjal tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!