Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Särä (finn báránytál)

Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg báránycomb
50 dkg zöldség (marharépa, sárgarépa, hagyma, fehérrépa és zeller)
1,5 liter húsalaplé
vaj

A húst besózzuk, s vajon barnára körbesütjük. A kockára vágott zöldséget vajon megfuttatjuk. A zöldségeket sütőedénybe terítjük, s a tetejére kerül az elősütött comb. 150 fokon sütjük, sütés közben sűrűn locsolgatjuk az alaplével.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!