Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Homoktövishabbal töltött torta

Hozzávalók (4 személyre):
15 x 15 cm négyzet alakú piskótatortalap
a töltelékhez:
0,5 dl homoktövislé
6 dkg friss túró
5 dkg cukor
1,5 dl tejszín
2,5 zselatinlap
vanília
a zseléhez:
1 dl homoktövislé
0,5 dl cukor
2 zselatinlap

Először a tölteléket készítjük el. A hideg vízbe áztatott zselatint a felmelegített és megcukrozott gyümölcsléhez keverjük. Hagyjuk kihűlni és belekeverjük a túrót, majd a vaníliát és a tejszínt. A piskótalapra öntjük a keveréket és hűtőbe tesszük. Ezalatt elkészítjük a zselét. A beáztatott zselatint a felmelegített és megcukrozott gyümölcsléhez adjuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük. A lehűlt túrórétegre öntjük és hűvös helyre tesszük. Négy szeletre vágjuk a tortát.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!