Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tőzegáfonyával ízesített csokoládé

Hozzávalók (4 személyre):
1 liter víz
3 dl koncentrált tőzegáfonya-kivonat
0,5 dl liszt
0,5 dl cukor
0,25 evőkanálnyi só
4 db csokoládékehely

A tőzegáfonya levét vízzel, cukorral és sóval felforraljuk. A lisztet habverővel a forrásban lévő folyadékba keverjük, amelyet 20 percig főzünk. Langyosra hűtjük, majd habverővel rózsaszínűre felverjük és a készen kapható csokoládékelyhekbe töltjük.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!