Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Palacsinta mocsári hamvasszeder-dzsemmel

Hozzávalók (4 személyre):
1 liter tej
50 dkg liszt
5 tojás
1 dl víz

vaj
hamvasszederdzsem

Alaposan kikeverjük a tojást, vizet, sót és lisztet, majd 30-60 percre letakarva pihentetjük a palacsintatésztát. A palacsintasütő serpenyőben vajat olvasztunk, amelyet egyenletesen elosztunk. A palacsintákat egyenként kisütjük, majd mocsári hamvasszederből készült dzsemmel tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!