Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rénszarvas-pecsenye Wellington módra

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg rénszarvas-vesepecsenye
2 evőkanálnyi vaj

bors
16 dkg leveles tészta
1 tojás
a gombás szószhoz:
40 dkg gomba
1 közepes hagyma (apróra vágva)
1 dl fehérbor
petrezselyem
10 dkg libamáj
1 evőkanálnyi vaj
a tálaláshoz:
madeira-mártás

Először készítsük el a gombás szószt. A gombát finomra felvágjuk és a vajas hagymán megpároljuk, a levét elfőzzük. Hozzáöntjük a bort, majd hagyjuk azt is elfőni. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a májat és az apróra vágott petrezselymet.
A vesepecsenyét vajon kisütjük, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát 5 mm vastagra nyújtjuk és a gombás szószt szétterítjük rajta. Ráhelyezzük a húst, majd a tésztával betakarjuk. Jól lenyomkodjuk a tésztát, majd a felvert tojással megkenjük. 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Sütés után konyharuha alatt pihentetjük az ételt, majd 3 cm vastag szeletekre vágjuk. A Wellington-szeleteket madeira-mártással tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!