Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csokoládéhab tőzegáfonyakrémmel

Hozzávalók (4 személyre):
8 dkg étcsokoládé
1 tojás
1,5 dl tejszín
4 dl tőzegáfonyalé
cukor
1 evőkanálnyi burgonyaliszt vagy étkezési keményítő
1 evőkanálnyi tőzegáfonyalikőr

CsokoládéhabA csokoládét felolvasztjuk és a tojássárgájával elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és azt is elkeverjük a csokoládéval, majd óvatosan beledolgozzuk a habbá vert tejszínt is. A csokoládéhabot négy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A tőzegáfonyalevet ízlés szerint cukrozzuk. Hozzáadjuk a burgonyalisztet és a likőrt, majd egy lábasban szinte forrásig melegítjük. Amikor a folyadék sűrűsödik, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Étkezési keményítő használata esetén öt percig forraljuk. A tőzegáfonyakrémet levesestányérokba szedjük és a csokoládéhabot rákanalazzuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!