Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Pácolt hófajdmell zöldségpürével

Hozzávalók (4 személyre):
2 hófajdmell
2 evőkanálnyi vaj

frissen őrölt feketebors
a pácléhez:
0,5 dl ecet
rozmaring
rózsabors
méz
kísérőnek:
marharépapüré

A húst vajban kisütjük, majd 5-8 percre 175 fokos sütőbe toljuk. A húsnak belülről kicsit rózsaszínűnek kell maradnia. Sóval és borssal fűszerezzük, majd néhány percre a páclébe helyezzük. A melleket hosszában kettévágjuk és zöldségpürével tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!