Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Vörösáfonyaparfé hamvasszederhabbal

Hozzávalók (4 személyre):
a parféhoz:
6 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 dl vörösáfonyalé
5 dl tejszín
10 dkg porcukor
30 dkg vörösáfonyapüré
a habhoz:
0,5 dl tej
2 dl cukor
6 tojássárgája
6 zselatinlap
3 dl hamvasszederpüré
5 dl tejszín

Először a parfét készítjük el. A vörösáfonya levét összekeverjük a porcukorral és a tojássárgájával, majd vízfürdőben felverjük. (A víz ne forrjon és ne legyen túl forró.) Amikor a hab elkészült, vegyük ki a tálat a vízfürdőből és a lehűlésig folytassuk a habverést. Adjuk hozzá a felvert tejszínt és a porcukrot is. Finoman törjük össze az áfonyát és keverjük a habhoz, majd azt öntsük parfé- vagy tortaformába és fagyasszuk le.
A szederhabhoz legelőbb a tejet forraljuk fel egy vastagaljú lábasban. Verjük fel habosra a tojássárgáját a cukorral, majd adjuk a forró tejhez. A beáztatott és alaposan kinyomkodott zselatinlapokat adjuk a meleg keverékhez. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a gyümölcshúst. Keverjük hozzá a felvert tejszínhabot és úgy kínáljuk a parféhoz.

Köszönetünket fejezzük ki a Finn Köztársaság budapesti nagykövetségének, s különösen Jaakko Nuutila, Outi Westman és Jari Grundström konyhafőnököknek az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!