Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Főtt csirke három mártással

Hozzávalók:
2,5 liter víz
4 szelet gyömbérgyökér
egy másfél kg-os csirke
a mártásokhoz:
1 evőkanál apróra vágott gyömbérgyökér
1 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál só
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál chili-szósz
1 evőkanál törött fagara-bors

Öntsük a vizet egy fazékba. Tegyük bele a gyömbért, és forraljuk fel. Ekkor eresszük bele az egész csirkét, és a forrástól számítva 10 percig hagyjuk erős tűzön főni, majd gyenge tűzön lefedve 20 percig. Zárjuk el a lángot, és hagyjuk kihűlni a lében.
Utána szűrjük le, és bárddal vágjuk falatnyi darabokra bőrével-csontjával együtt.
Az első mártáshoz keverjük össze egy kis tálkában a gyömbért, az újhagymát, az olajat 1 teáskanál sóval. Egy másik tálkában a szójaszószt a chili-szósszal. Egy harmadikban pedig a maradék sót és a durván összetört fagara-borsot (szárazon). Evés közben ezekbe kell mártogatni a főtt csirkedarabokat.

Köszönetünket fejezzük ki Terebess Gábornak az itt közölt leírásért. A szerző "Ezerízű Kína" című munkájának receptjei - más, ugyancsak az ázsiai gasztronómiával foglalkozó írások társaságában - megtalálhatók a Terebess Online-on.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!