Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Papírban sült hús

Hozzávalók:
1,5 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál fehérbor
2 teáskanál osztrigaszósz
0,5 teáskanál cukor
1,5 teáskanál szezámolaj
25 dkg sovány marhahús, felaprítva
4 szelet gyömbérgyökér, felaprítva
2 zöldhagyma, 5 cm-es darabokra vágva
0,5 teáskanál chili-szósz
2 teáskanál hojszin-szósz
1,5 teáskanál disznózsír
25 dkg kicsontozott csirke, felaprítva
2 gomba, felaprítva
1 nagy sárgarépa, vékonyra karikázva
bő olaj sütéshez

Egy tálkában keverjük össze a fele szójaszószt, a fele fehér bort, a fele cukrot, az osztrigaszószt és a szezámolajat. Adjuk hozzá a felaprított marhahúst, a fele gyömbért és újhagymát.
Egy másikban pedig a maradék szójaszószhoz, a fehér borhoz és a cukorhoz keverjük hozzá a chili-szószt, a hojszin-szószt és a disznózsírt. Adjuk hozzá a csirkét, a gombát, a maradék gyömbért és újhagymát.
Hagyjuk állni mindkettőt 15 percig.
Közben vágjunk ki zsírpapírból 10 db 25 x 18 cm-es téglalapot. Osszuk mindkét tölteléket ötfelé, tegyük ellapítva a kivágott papírlapok közepére, díszítsük néhány sárgarépa-szelettel, és hajtogassuk át a papír sarkait, mint egy borítékot, a hajtókákat egymásba dugva, hogy szét ne nyíljanak.
Melegítsünk bő olajat, és a téglalap alakú csomagocskák felét süssük két és fél percig. Emeljük ki egy szűrőkanálra, és süssük ki a többit. Mihelyt ezek is készen vannak, mindet tegyük vissza 1 percre. Csöpögtessük le alaposan, és melegített tálon adjuk fel.
Ki-ki maga bontja fel saját csomagját evőpálcái segítségével. A papír megőrzi az ízeket, ugyanakkor megakadályozza, hogy az étel magába szívja az olajat.

Köszönetünket fejezzük ki Terebess Gábornak az itt közölt leírásért. A szerző "Ezerízű Kína" című munkájának receptjei - más, ugyancsak az ázsiai gasztronómiával foglalkozó írások társaságában - megtalálhatók a Terebess Online-on.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!