Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bambuszrügy csípős húsmártással

Hozzávalók:
35 dkg friss vagy konzerv bambuszrügy
3 evőkanál olaj
1,5 evőkanál zsír
10 dkg darált sertéshús
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
2 zöldhagyma, apróra vágva
1,5 evőkanál hojszin-szósz
1 teáskanál cukor
1 teáskanál chili-szósz
1,5 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál csontlé
2 evőkanál fehérbor
2 teáskanál szezámolaj

A friss bambuszhajtásnak le kell hámozni a külső kérgét, és negyven percig főzni egy-két csöves chili-paprikával, ami segít elvenni a kesernyés ízét. A konzerv bambuszrügyet azonnal használhatjuk. Vágjuk 3-4 cm-es ék alakú darabokra, aztán forrósítsuk meg az olajat egy serpenyőben, és szórjuk bele. Két és fél percig pirítsuk, majd vegyük ki.
Olvasszunk zsírt a serpenyőben, és adjuk hozzá a darált húst, a fokhagymát és a zöldhagymát. Pirítsuk 4 percig. Adjuk hozzá a szójaszószt, a hojszin-szószt, a chili-szószt, a cukrot és a paradicsompürét. Jól keverjük el, majd öntsük hozzá a fehér bort.
Tegyük vissza a bambuszrügyet, keverjük össze, majd fedjük le, és gyenge tűzön pároljuk 7-8 percig. Keverjük bele a szezámolajat, és forrón tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Terebess Gábornak az itt közölt leírásért. A szerző "Ezerízű Kína" című munkájának receptjei - más, ugyancsak az ázsiai gasztronómiával foglalkozó írások társaságában - megtalálhatók a Terebess Online-on.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!