Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kantoni édes és savanyú szűzpecsenye

Hozzávalók:
50 dkg sertés szűzpecsenye, 2-3 cm-es kockákra vágva
1 teáskanál só
egy csipet bors
0,5 teáskanál 5-fűszer keverék
2 evőkanál fehérbor
1 tojás
3 evőkanál kukoricaliszt
bő olaj a sütéshez
2 evőkanál olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej vöröshagyma, szeletelve
1-2 zöldpaprika kockákra vágva
1 db 20-25 dkg-os ananászkonzerv
3 evőkanál borecet
4 evőkanál ketchup

Dobjuk forrásban lévő vízbe a szűzpecsenye kockákat, és főzzük elő, amíg megváltozik a színe. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, szárítsuk meg papírszalvétán.
Keverjük össze a sót, a borsot, az 5-fűszerport, a fehér bort, a tojást és a kukoricalisztet. Forgassuk meg benne a sertéshúst, majd süssük meg bő olajban aranysárgára. Vegyük ki, és itassuk fel róla az olajat papírszalvétán.
Forrósítsunk meg 2 kanál olajat egy vokban. Pirítsuk barnára benne a fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldpaprikát és a vöröshagymát. Pirítsuk egy percig. Keverjük hozzá az ananászkonzerv levét, a cukrot és a ketchupot. Állandó kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. Adjuk hozzá az ananászdarabokat, és keverjük, amíg átforrósodik.

Köszönetünket fejezzük ki Terebess Gábornak az itt közölt leírásért. A szerző "Ezerízű Kína" című munkájának receptjei - más, ugyancsak az ázsiai gasztronómiával foglalkozó írások társaságában - megtalálhatók a Terebess Online-on.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!