Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirke szecsuáni csípős mártással

Hozzávalók:
50 dkg főtt csirke, szeletekre vágva
50 dkg babcsíra, 2 percig előfőzve, lecsurgatva
a mártáshoz:
2 evőkanál felkarikázott zöldhagyma
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál vörös borecet
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál tyúkhúsleves
1 teáskanál őrölt fagara-bors
2 teáskanál chili-olaj
néhány zöld korianderlevél

Keverjük meg a szószt. Rendezzük egy tálra a babcsírát és a főtt csirkét, majd öntsük le a mártással. Korianderlevéllel díszítsük.

Köszönetünket fejezzük ki Terebess Gábornak az itt közölt leírásért. A szerző "Ezerízű Kína" című munkájának receptjei - más, ugyancsak az ázsiai gasztronómiával foglalkozó írások társaságában - megtalálhatók a Terebess Online-on.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!