Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gőzben főtt dagadó

Hozzávalók:
1 kg bőrös dagadó
2 evőkanál fehérbor
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál cukor
0,5 teáskanál 5-fűszer keverék
7,5 dkg rizsliszt (vagy darált rizs)
1-2 fej saláta, leveleire szedve

Daraboljuk fel a sertésdagadót bőröstül 4 cm-es kockákra. Pácoljuk fél órát a fehér bor, a szójaszósz, a cukor és az 5-fűszer keverékében.
Ezalatt pirítsuk meg kissé a darált rizst egy serpenyőben, majd forgassuk bele a sertéshús-kockákat.
Béleljünk ki egy gőzölő kosarat a salátalevelekkel, rakosgassuk a dagadó kockákat a tetejükre. Erősen gőzöljük legalább 2 órát.
Forrón tálaljuk a salátalevelekkel együtt.

Köszönetünket fejezzük ki Terebess Gábornak az itt közölt leírásért. A szerző "Ezerízű Kína" című munkájának receptjei - más, ugyancsak az ázsiai gasztronómiával foglalkozó írások társaságában - megtalálhatók a Terebess Online-on.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!