Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paradicsom- és tojásleves

Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg kemény, érett paradicsom
2 tojás
1 újhagyma (mogyoróhagyma), finomra aprítva
1 evőkanálnyi olaj
1 liter zöldség- vagy csirkehúsleves
1 evőkanálnyi világos szójaszósz
1 evőkanálnyi kukoricaliszt

 

Vágjunk keresztet mindegyik paradicsom aljába. Merítsük a paradicsomokat 20 másodpercre forrásban lévő vízbe. Csöpögtessük le, és hámozzuk meg a kereszttől kiindulva. Vágjuk szeletekre vagy vékony cikkekre. A közepüket vágjuk ki. Verjük fel a tojásokat egy csipet sóval és néhány darab újhagymával.
Melegítsük fel a wokot nagy lángon. Öntsük bele az olajat, és hevítsük nagyon forróra. Dobva-rázva süssük az újhagymát néhány másodpercig, hogy megízesítsük az olajat. Öntsük bele a levest, majd forraljuk fel.
Adjuk hozzá a paradicsomot, és újra forraljuk fel. Öntsük hozzá a szójaszószt, és folyamatosan kevergetve a felvert tojást. Ismét forraljuk fel.
Keverjük össze a kukoricalisztet annyi vízzel, hogy krémes állagú legyen. Adjuk a leveshez, és főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Kínában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!