Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csípős-savanyú leves (1.)

Hozzávalók (4 személyre):
4 szárított kínai gomba
2 evőkanálnyi szárított fekete fafülgomba
10 dkg sovány sertéshús, vékony csíkokra vágva
1 evőkanálnyi kukoricaliszt
12 dkg kemény tofu, lecsöpögtetve
5 dkg friss bambuszrügy (vagy –konzerv), leöblítve, lecsöpögtetve
1 liter csirkehúsleves
1 evőkanálnyi rizsbor
2 evőkanálnyi világos szójaszósz
1-2 evőkanálnyi kínai fekete rizsecet
2 tojás, felverve
1-2 teáskanálnyi frissen őrölt fehér bors
1 újhagyma (mogyoróhagyma), aprítva

Áztassuk a kínai gombát forrásban lévő vízben 30 percig. Itassuk le róla a nedvességet, és facsarjunk ki belőle minden felesleges vizet. Vágjuk le és dobjuk ki a szárakat. A kalapokat daraboljuk fel. Áztassuk a szárított fekete fafülgombát hideg vízben 20 percig. Itassuk le róla a nedvességet, és facsarjunk ki belőle minden felesleges vizet. Daraboljuk fel.
Keverjük össze a disznóhúst egy csipetnyi sóval és egy teáskanálnyi kukoricaliszttel. A tofut és a bambuszrügyet daraboljuk vékonyra, a hússal egyenlő nagyságúra.
Nagy cserépedényben vagy fazékban forraljuk fel a levest. Adjuk hozzá a disznóhúst. Keverjük meg, hogy a hús szétváljon. Tegyük bele a gombákat, a tofut, a bambuszt, és újra forraljuk fel. Adjuk hozzá a sót, a rizsbort, a szójaszószt és az ecetet. Lassan, kevergetve öntsük hozzá a tojást, hogy finom szálak alakuljanak ki. Főzzük egy percig. Keverjük a maradék kukoricalisztet kevés vízzel krémszerűvé. Adjuk a leveshez, és főzzük, amíg besűrűsödik. Tegyük a borsot tálba. Öntsük rá a levest, és keverjük össze. Szórjuk meg az újhagymával.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Kínában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!