Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Ropogós marhacsíkok

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg marhafartő- vagy hátszínszelet
2 tojás, felverve
1/2 teáskanálnyi só
4 evőkanálnyi kukoricaliszt
olaj (a sütéshez)
2 sárgarépa, vékony csíkokra vágva
2 újhagyma (mogyoróhagyma), csíkokra vágva
1 fokhagymagerezd, finomra aprítva
2 piros csili, csíkokra vágva
4 evőkanálnyi nagyon finom porcukor
3 evőkanálnyi kínai fekete rizsecet
2 evőkanálnyi világos szójaszósz

Vágjuk a marhahúst vékony csíkokra. Keverjük össze a tojásokat, a sót és a kukoricalisztet. Vonjuk be a húscsíkokat a tésztával és jól keverjük el.
Töltsünk meg egy wokot egynegyedéig olajjal. Hevítsük az olajat 180 °C-ra, vagy addig, amíg egy beledobott kenyérkocka 15 másodperc alatt aranybarnára sül benne. Süssük a húst 3-4 percig. Keverjük, hogy szétváljanak a csíkok. Szedjük ki, és csepegtessük le őket. Süssük a répát másfél percig. majd szedjük ki, és csepegtessük le. Egy evőkanálnyi kivételével öntsük ki a wokból az olajat.
A megtartott olajat nagy lángon hevítsük újra, nagyon forróra. Dobva-rázva süssük benne az újhagymát, a fokhagymát és a csilit néhány másodpercig. Dobjuk bele a húst, a répát, a cukrot, az ecetet és a szójaszószt, majd keverjük el.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Kínában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!