Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fára mászó hangyák

Hozzávalók (4 személyre):
12,5 dkg darált sertés- vagy marhahús
1/2 teáskanálnyi világos szójaszósz
1/2 teáskanálnyi rizsbor
1/2 teáskanálnyi pirított szezámolaj
12,5 dkg üvegtészta
1 evőkanálnyi olaj
2 újhagyma (mogyoróhagyma), finomra aprítva
1 evőkanálnyi gyömbér, finomra aprítva
1 fokhagymagerezd, finomra aprítva
1 teáskanálnyi vagy ízlés szerinti csilikrém
2 újhagyma (mogyoróhagyma), csak a zöld rész, finomra aprítva
a szószhoz:
1 evőkanálnyi világos szójaszósz
1 evőkanálnyi rizsbor
1/2 teáskanálnyi só
1/2 teáskanálnyi cukor
1/2 teáskanálnyi pirított szezámolaj
2,5 dl csirkeleves

Keverjük össze a darált húst, a szójaszószt, a rizsbort és a szezámolajat. Áztassuk az üvegtésztát forró vízben 10 percig, majd csepegtessük le.
Melegítsünk fel egy wokot nagy lángon. Öntsük bele az olajat, és hevítsük nagyon forróra. Dobva-rázva süssük a darált húst, amíg megváltoztatja a színét, és barnulni kezd. Dörzsöljük szét a darabokat. Toljuk a húst a vok oldalára. Dobjuk középre az újhagymát, a gyömbért, a fokhagymát és a csilikrémet. Dobva-rázva süssük 5 másodpercig, vagy amíg illatozni kezd. Toljuk vissza a húst a wok közepére.
Keverjük össze a szósz elkészítéséhez a hozzávalókat. Öntsük a szószt a húsos keverékhez, és rázzuk össze enyhén. Dobjuk bele a tésztát, és forraljuk fel. Nyolc percig – vagy amíg szinte az összes folyadék elpárolog – vegyük kicsire a lángot, és főzzük. Szórjuk meg újhagymával.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Kínában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!