Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Illatos sült banán

Hozzávalók (4 személyre):
12,5 dkg sütőporos liszt
2 evőkanálnyi tej
2 dkg vaj, olvasztva
1 evőkanálnyi nagyon finom porcukor
4 alma, vagy kis méretű banán, vagy 3 normál méretű banán
olaj (a sütéshez)
méz (elhagyható)

Keverjük össze a lisztet, a tojást, a vajat és a cukrot. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy sűrű tésztát kapjunk.
Vágjuk a banánokat 3 cm-es darabokra.
Töltsünk meg egy wokot egynegyedéig olajjal. Hevítsük az olajat 180 °C-ra, vagy addig, amíg egy beledobott kenyérkocka 15 másodperc alatt aranybarnára sül benne. Mártsuk a banándarabokat (egyszerre csak néhányat) a tésztába és süssük őket 3 percig, vagy amíg mindenhol barna színűre sülnek, majd papírtörlőn itassuk le az olajat a banándarabokról.
(Aki édesebben szereti a sült banánt, mézzel meglocsolva tálalja!)

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Kínában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!