Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szójás csirke

Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg csirke
1 evőkanálnyi őrölt szecsuani bors
2 evőkanálnyi gyömbér, reszelve
2 evőkanálnyi cukor
3 evőkanálnyi rizsbor
3 dl sötét szójaszósz
2 dl világos szójaszósz
6 dl olaj
4,5 dl csirkehúsleves
2 teáskanálnyi pirított szezámolaj

Öblítsük le a csirkét, és csepegtessük le. Távolítsunk el minden zsíros részt a testnyílás és a nyak tájékáról. Vágjuk ki és dobjuk ki a fartőmirigyet. Dörzsöljük be a csirkét kívül-belül a borssal és a gyömbérrel. Keverjük össze a cukrot, a rizsbort és a szójaszószt. Tegyük bele a csirkét. Pácoljuk hűtőben, időnként megfordítva, legalább három órán át.
Melegítsünk fel egy wokot nagy lángon. Öntsük bele az olajat, és hevítsük nagyon forróra. Csepegtessük le a csirkét, a páclét őrizzük meg. Süssük a húst 8 percig, amíg megbarnul. Tegyük egy agyagedénybe vagy egy fazékba a páclével és a levessel együtt, és forraljuk fel. Főzzük lassú tűzön, lefedve 35-40 percig. A tűzről levéve hagyjuk a lében állni 2-3 órán át. Közben, ha eléggé lehűlt az edény, tegyük hűtőbe. Csepegtessük le a csirkét, és kenjük be olajjal. Hűtsük hűtőben egy órán át.
Vágjuk fel húsbárddal a csirkét a csontokkal együtt harapásnyi darabokra. Öntsük le néhány evőkanálnyi szósszal, és tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Kínában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!