Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Téli sült ikrek

Hozzávalók (4 személyre):
12 szárított kínai gomba
30 dkg friss bambuszrügy vagy bambuszrügykonzerv, leöblítve, lecsöpögtetve
3 evőkanálnyi olaj
2 evőkanálnyi világos szójaszósz
2 teáskanálnyi cukor
2 teáskanálnyi kukoricaliszt
1/2 teáskanálnyi pirított szezámolaj

Áztassuk a gombát forrásban lévő vízben 30 percig. Itassuk le róla a nedvességet, és facsarjunk ki belőle minden felesleges vizet. Őrizzük meg a levét. Vágjuk le és dobjuk ki a szárakat. A kalapokat vágjuk ketté (vagy négyfelé, ha nagyok). Vágjuk a bambuszt a gombával azonos, kis méretű darabokra.
Melegítsünk fel egy wokot nagy lángon. Öntsük bele az olajat, és hevítsük nagyon forróra. Dobva-rázva süssük a gombát és a bambuszt egy percig. Adjuk hozzá a szójaszószt és a cukrot. Keverjük meg néhányszor. Öntsünk hozzá 1 dl megőrzött levet, és forraljuk fel. Dinszteljük folyamatosan kevergetve két percig.
Keverjük vízzel krémszerűvé a kukoricalisztet. Öntsük a szószhoz. Főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik. Hintsük meg a szezámolajjal. Jól keverjük el, és tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Kínában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!