Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Badeni őzgerinc

Hozzávalók:
1 őzgerinc (kb.1,6 kg) lehártyázva, ínak nélkül
1 kockázott hagyma
5 dkg kockázott zeller
1 kockázott répa
borókabogyó
3 evőkanálnyi olaj

bors
2 dl vörösbor
4 dl tejszín
áfonyalekvár
2 vilmoskörte
2 dl édes fehérbor
1 citrom leve

Az őzgerincet forró olajban minden oldalról átpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a borókabogyót és a hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, s középmeleg (180-200 C°) sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha kész, a húst kivesszük, a tepsiben maradt zöldséget a vörösborral és 2 evőkanálnyi áfonyalekvárral átforraljuk, majd átszűrés után a tejszínnel besűrítjük, és sóval, borssal ízesítjük.
Közben a körtéket megmossuk, felezzük, a magházukat karalábévájóval kiszedjük, majd a citromleves fehérborban 10 percig főzzük.
Egy előmelegített tálon elhelyezzük a felszeletelt és a csontra visszatett őzgerincet, és az áfonyalekvárral töltött körtékkel díszítve tálaljuk.
Illő körítése: párolt rókagomba és mandulában bundázott burgonyaropogós.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!