Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Pácolt sertéskaraj savanyú káposztával

Hozzávalók:
1 kg pácolt, kicsontozott sertéskaraj (egyben)
50 dkg savanyú káposzta
zsír
vöröshagyma
2,5 dl fehérbor
2 dl húsleves vagy 1 teáskanálnyi delikát fűszerkeverék
15 dkg ananász
babérlevél

bors
borókabogyó
(malátasör-mártás)

A húst ízlés szerint vagy középmeleg sütőben egy órát sütjük, vagy annyi vízben, amennyi ellepi, egy órát főzzük.
A megmosott savanyú káposztát egy kanálnyi zsíron megfuttatott hagymával megdinszteljük, majd hozzáadjuk a bort, a húslevest, a felkockázott ananászt, a babérlevelet és a borókabogyót, s azokkal készre pároljuk.
Az elkészült karajt 10 perc pihentetés után felszeleteljük, majd a káposztára legyező alakban elrendezve tálaljuk. (Adhatunk hozzá malátasör-mártást is.)
Megfelelő körítése lehet a burgonyapüré, vagy a zsemlegombóc.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!