Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rajnai savanyúsült

Hozzávalók:
1 kg sovány marhahús (lapocka, vagy szegy)

bors
10-15 dkg mazsola
15 dkg melasz (esetleg méz)
3 dl barna alapmártás
a pácléhez:
1 liter víz
1 liter száraz vörösbor
2-3 fej hagyma

bors
ecet
borókabogyó
mustármag
babérlevél

Savanyúsült ez alkalommal törtkrumplivalA páclé hozzávalóit egy nagyobb edényben összekeverjük a gorombára vágott hagymával. Ezt a kellemesen savanykás levet előbb felforraljuk, majd a húsra öntjük, és 5-6 napig hűtőben érleljük.
A húst kivesszük a pácból és egy magasabb falú edényben, előmelegített sütőben (villanynál kb.180 °C-on, gáznál 5-6-os fokozaton) megsütjük, miközben a leszűrt páclével locsoljuk. Vigyázat, nem szabad túlsütni, mert kiszárad, és szétesik! (Az a legjobb, ha a húst már egy nappal az étkezés előtt megsütjük.)
A barna alapmártáshoz ugyanannyi leszűrt páclevet adunk, belekeverjük a melaszt, s miután befőztük a 2/3-ára, beletesszük a mazsolát, és még egyszer átforraljuk. A felszeletelt marhasültet ebben a mártásban átmelegítjük, majd kiszedjük belőle a húst, s a szószt külön edényben tálaljuk.
Kiváló vasárnapi ebéd lehet almás-meggyes piroskáposztával és burgonyagombóccal.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!