Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Königsbergi húsgombócok, kaprimártásban

Hozzávalók:
a húsgolyókhoz:
60 dkg sovány darált hús
1 kis fej felkockázott hagyma
2 tojás

bors
prézli
a mártáshoz:
1 dkg vaj
1 dkg hagymakocka
1 evőkanálnyi liszt
3,75 dl húsleves
1,25 dl habtejszín

fehérbors
kapribogyó ízlés szerint

Először a mártást készítjük el. A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, a liszttel bestauboljuk, beleöntjük a húslevest, meg a tejszínt, és állandó kevergetés mellett kb. 10 percig főzzük. Finomszálú szőrszitán átpasszírozzuk (miáltal egy bársonyos jellegű mártást kapunk) és sóval, fehérborssal ízesítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáadunk - ízlés szerinti mennyiségű - kapribogyót, és felforraljuk. (Vigyázat, hamar odakap!)
Közben a hozzávalókból fasírtmasszát készítünk, kis golyókat formálunk, és azokat a mártásban készre főzzük.
Petrezselymes vajasburgonyával körítve kínáljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!