Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Almás-meggyes piroskáposzta

Hozzávalók:
80 dkg szálasra vágott vöröskáposzta
10 dkg kimagozott meggy (lehet fagyasztott is)
1 kis fej hagyma
1 hámozott, kimagozott jonatánalma

bors
babérlevél
1-2 szegfűszeg
fahéj
1 teáskanálnyi delikát fűszerkeverék
1 dl vörösbor
zsiradék

A káposztát és a csíkokra vágott hagymát és a felszeletelt almát egy kis zsiradékon megdinszteljük, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a fűszereket, és lassú tűzön puhára pároljuk. A főzés befejezése előtt egy pár perccel hozzákeverjük a meggyet. (Ha túl sok leve lenne, egy kis hideg vízben feloldott keményítővel besűríthetjük, vagy elfőzzük a levét.)
Jól illik a vadakhoz, savanyúsülthöz, burgundi marhasülthöz, sötét ragukhoz.

Köszönetünket fejezzük ki Benkö Gábornak (Sankt Augustin) az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!